• Home
  • Luik
  • De beste restaurants in Luik – TOP 10 [2024]
De beste restaurants in Luik - TOP 10 [2024]

De beste restaurants in Luik – TOP 10 [2024]

In de dynamische en culinaire stad Luik is een onderzoek uitgevoerd naar de beste eetgelegenheden. Gebaseerd op de beoordelingen van gebruikers op Google Maps, is er een top 10 ranglijst samengesteld voor het jaar 2024. Deze lijst weerspiegelt de diversiteit en kwaliteit van restaurants die Luik te bieden heeft. Door zorgvuldige analyse zijn enkel de meest geprezen locaties geselecteerd. Elk restaurant in de top 10 wordt erkend voor zijn unieke bijdrage aan de gastronomische ervaring in de stad.

Amon Nanesse

Amon Nanesse

La Maison du Peket staat bekend als een uniek epicentrum van Belgische gastvrijheid en cultuur, met de missie om de rijke traditie van peket, de beroemde Belgische jenever, te vieren en te delen. Door de nadruk te leggen op kwaliteit, innovatie en gemeenschapsgevoel, onderscheidt dit etablissement zich door zijn uitgebreide assortiment aan peket-smaken, zorgvuldig samengesteld om zowel kenners als nieuwkomers te verrassen. Met een hartelijke benadering en een diepe waardering voor lokaal erfgoed, biedt La Maison du Peket een onvergetelijke ervaring die de Belgische levenskunst in elke slok belichaamt.

Rating: 4.2/ 5 — 3155 Reviews
Address: Rue de l’Epée 4, 4000 Liège, Belgium

The Huggy’s Bar

The Huggy’s Bar

HUGGY’S Bar, gelegen in het hart van Luik en bekend om zijn uitzonderlijke gourmetburgers, biedt een unieke dineerervaring in een adembenemend gedecoreerde omgeving. Met een passie voor kwaliteit en innovatie, serveert het restaurant de beste burgers van de stad, beschikbaar voor zowel afhalen als thuisbezorging. Open elke dag van het jaar, van 12.00 tot 22.00 uur, zelfs op feestdagen, streeft HUGGY’S ernaar om hun klanten te verrassen met hun heerlijke menu en een ongeëvenaarde service. Hun toewijding aan klanttevredenheid en een hartelijke ontvangst maken hen onderscheidend in de culinaire industrie van Luik.

Rating: 4.5/ 5 — 3089 Reviews
Address: Pass. Lemonnier 22, 4000 Liège, Belgium

The Huggy’s Bar

The Huggy’s Bar

Gelegen in het hart van Liège aan de Boulevard d’Avroy, markeert HUGGY’S Bar de plek voor fijnproevers die op zoek zijn naar de beste gourmetburgers sinds de opening in september 2012. Als pionier in het serveren van kwaliteitsburgers, biedt HUGGY’S een breed scala aan smakelijke opties, beschikbaar voor zowel afhalen als bezorging via populaire platforms zoals Deliveroo en Uber Eats. Met een ongeëvenaarde toewijding aan gemak, open keukens die continu draaien van 12:00 tot 22:00 uur, en een gastvrije sfeer die uitnodigt tot genieten, onderscheidt HUGGY’S zich door haar missie om de burgerervaring naar een hoger niveau te tillen. Deze vestiging, ideaal gelegen tegenover een groot parkeerterrein en de Liège Fair, verwelkomt burgerliefhebbers zeven dagen per week, zelfs op feestdagen, en biedt een terras voor de zonnige dagen en airconditioning voor comfort binnen, waarmee het de go-to bestemming is voor iedereen die hunkert naar kwaliteit en comfort.

Rating: 4.4/ 5 — 2298 Reviews
Address: Bd d’Avroy 122, 4000 Liège, Belgium

Brasserie C

Brasserie C

Geboren uit de gedeelde passie van twee jonge agronomen in 2012, heeft Brasserie {C} zich ontwikkeld tot een baken van ambachtelijke bier- en limonadeproductie in het hart van Luik. Met een begin in een garage en later de overstap naar een historische locatie uit 1611, symboliseert de brouwerij de harmonieuze fusie van traditie en innovatie. Brasserie {C} onderscheidt zich door zijn unieke Curtius bier, een product dat waardering heeft gekregen van vooraanstaande namen in de gastronomie wereldwijd, en door zijn toewijding aan gemeenschap en ambachtelijke excellentie. Met een voortdurend groeiend team en een nieuw productiehuis in het Saint-Léonard district, blijft het bedrijf dromen najagen en zijn gasten hartelijk verwelkomen, waarmee het zichzelf vestigt als een toonaangevende naam in de Belgische ambachtelijke biercultuur.

Rating:4.5/ 5 — 2133 Reviews
Address: Imp. des Ursulines 14, 4000 Liège, Belgium

Au Point de Vue

Au Point de Vue

Sinds 1972 verwelkomt het Belgische restaurant en brasserie Au Point de Vue, gelegen in een sfeervol 17e-eeuws pand op slechts 50 meter afstand van de Koninklijke Opera en Place Saint-Lambert in Luik, gasten met open armen. Dit etablissement onderscheidt zich door zijn uitgebreide menu met Franse en Italiaanse specialiteiten, waaronder een keur aan vis-, vlees- en pastagerechten. Open zeven dagen per week, biedt Au Point de Vue een culinaire ervaring die de hart en ziel van de bruisende stad reflecteert.

Rating: 4.2/ 5 — 1739 Reviews
Address: Pl. Verte 10, 4000 Liège, Belgium

Le Concordia

Le Concordia

Gelegen in het hart van Luik, dicht bij het beroemde station Guillemins, staat Au Concordia bekend als een culinaire bestemming die sinds 1953 traditie en innovatie in de Belgische keuken belichaamt. Onder leiding van Jean-Louis Somers, de zoon van oprichter Louis Somers, biedt dit iconische restaurant een warme ontvangst en een menu dat vakmanschap en passie voor gastronomie uitstraalt. Met een keur aan gerechten, van klassieke vlees- en visgerechten tot huisgemaakte frites en een indrukwekkende wijnselectie, onderscheidt Au Concordia zich door zijn toewijding aan authentieke smaken en uitmuntende service. Het is een plek waar elke maaltijd een herinnering wordt, gewaardeerd door zowel de lokale bevolking als bezoekers op zoek naar de echte smaak van Luik.

Rating: 4.1/ 5 — 1655 Reviews
Address: Rue des Guillemins 114, 4000 Liège, Belgium

La Cafétaria

La Cafétaria

La Cafetaria, gevestigd in het bruisende hart van Luik aan de Rue Pont d’Avroy, onderscheidt zich als een culinaire bestemming die gepassioneerd is over het serveren van vlees van buitengewone kwaliteit. Het is niet zomaar een eetgelegenheid; het is een steakhouse dat traditie eert met een zorgvuldig geselecteerd assortiment vleesgerechten, aangeboden tegenover het Palais cinema. Met een terras dat in de zomer populair is en in de winter verwarmd wordt, biedt La Cafetaria een gastvrije sfeer voor zowel gezinnen als fijnproevers. De toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de mogelijkheid om online of telefonisch te reserveren, maken het een moeiteloze keuze voor iedereen die op zoek is naar een superieure eetervaring in Luik.

Rating: 4.2/ 5 — 1604 Reviews
Address: Rue Pont d’Avroy 42, 4000 Liège, Belgium

As Ouhès

As Ouhès

Rating: 4.2/ 5 — 1277 Reviews
Address: Pl. du Marché 21, 4000 Liège, Belgium

Les Sabots d’Hélène

Les Sabots d'Hélène

Gelegen in het hart van Liège, verwelkomt Les Sabots d’Hélène, een familierestaurant gespecialiseerd in charbonnade, sinds 1979 gasten met open armen. Bekend om zijn voortreffelijke gratin dauphinois, beschouwd als de beste in België, en een indrukwekkende wijnkelder gevuld met ’s werelds meest voortreffelijke wijnen uit zeldzame jaargangen, biedt het restaurant een unieke eetervaring. De gastvrije sfeer, gecreëerd door een altijd beschikbare en glimlachende equipe, samen met de mogelijkheid om laat in de nacht te dineren tot middernacht, maakt Les Sabots d’Hélène tot een favoriete bestemming. Het restaurant onderscheidt zich verder door zijn dienstverlening voor grotere groepen en de aanpassing aan hedendaagse dieetwensen, zoals vegetarische en veganistische opties.

Rating: 4.6/ 5 — 1181 Reviews
Address: Rue St Jean en Isle 18, 4000 Liège, Belgium

Le Régina

Le Régina

Rating: 4.3/ 5 — 1171 Reviews
Address: Rue Pont d’Avroy 57, 4000 Liège, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste zwembaden in Luik – TOP 10 [2024]

In de recent samengestelde ranglijst van 2024 zijn de beste zwembaden in Luik onthuld, waarbij gebruik is gemaakt…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste tandartsen in Luik – TOP 10 [2024]

In de recente samenstelling van de top 10 ranglijst van de beste tandartsen in Luik voor het jaar…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024