• Home
  • Brussel
  • De beste restaurants in Brussel – TOP 10 [2024]
De beste restaurants in Brussel - TOP 10 [2024]

De beste restaurants in Brussel – TOP 10 [2024]

In dit artikel wordt een overzicht gepresenteerd van de top 10 beste restaurants in Brussel voor het jaar 2024. Deze ranglijst is samengesteld op basis van de meest beoordeelde plaatsen op Google Maps. Door het grote aantal beoordelingen is een objectief beeld verkregen van wat bezoekers als de beste eetervaringen in de stad beschouwen. De vermelde restaurants onderscheiden zich niet alleen door hun uitmuntende keuken, maar ook door hun unieke sfeer en klantenservice. Elk van deze locaties is zorgvuldig geëvalueerd om ervoor te

Chez Léon

Chez Léon

Gelegen in het hart van Brussel, biedt Chez Léon, gestart in 1893, een authentieke duik in de rijke Belgische culinaire traditie, met een speciale nadruk op de Brusselse keuken. Dit familiebedrijf, dat zich heeft ontwikkeld van een klein restaurant tot een bekend gastronomisch etablissement, onderscheidt zich door zijn eenvoudige, warme ontvangst en een sfeer die rijk is aan lokale geschiedenis en cultuur. Chez Léon is vooral beroemd om zijn kenmerkende gerecht: moules-frites (mosselen met friet), en biedt daarnaast een breed scala aan traditionele Belgische gerechten. Met een kindvriendelijke benadering, waarbij kinderen tot 12 jaar gratis kunnen eten, en de mogelijkheid om in groepen te dineren, blijft Chez Léon een essentiële stop voor wie de echte smaak van Brussel wil ervaren, allemaal in een decor geïnspireerd door Belgische stripverhalen.

Rating: 3.9/ 5 — 11235 Reviews
Address: Rue des Bouchers 18, 1000 Bruxelles, Belgium

Hard Rock Cafe Brussels

Hard Rock Cafe Brussels

Gelegen in een zestiende-eeuws patriciërs herenhuis op een van de mooiste pleinen ter wereld, biedt Hard Rock Cafe Brussels een legendarische ervaring die de essentie van rock en gastvrijheid combineert. Met zijn beroemde “Rock Shop”, sfeervolle loungebars en een tweelaags restaurant dat plaats biedt aan 115 gasten, onderscheidt het zich door een uniek aanbod van memorabele dinerervaringen, live muziekoptredens, en een uitgebreide collectie aan muziekgerelateerde merchandise. Hard Rock Cafe Brussels, dat deel uitmaakt van een wereldwijd erkend merk met locaties in meer dan 74 landen, belichaamt de filosofie van liefde, zorg voor de planeet, en de kracht van muziek in alles wat ze doen, waardoor elke bezoeker deel wordt van een grotere gemeenschap die streeft naar positieve verandering.

Rating: 4.3/ 5 — 6943 Reviews
Address: Grand Place 12A, 1000 Bruxelles, Belgium

Fin de Siècle

Fin de Siècle

Bij Brasserie & Restaurant Fin de Siècle wordt de kunst van de klassieke Franse en Engelse keuken nieuw leven ingeblazen, waar traditie en innovatie samenkomen op het bord. De missie is om een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden, geworteld in de kernwaarden van kwaliteit, authenticiteit en gastvrijheid. Met een menu dat zowel tijdloze klassiekers als creatieve interpretaties omvat, onderscheidt Fin de Siècle zich door zijn toewijding aan uitmuntende smaken en een sfeer die zowel elegante als uitnodigend is. Het is de bestemming bij uitstek voor fijnproevers die de rijke nuances van zowel de Franse als Engelse keuken willen verkennen in een setting die warmte en klasse uitstraalt.

Rating: 4.6/ 5 — 6048 Reviews
Address: Rue des Chartreux 9, 1000 Bruxelles, Belgium

Le Bistro – Porte de Hal

Le Bistro - Porte de Hal

Gelegen in het hart van de levendige Marolles-wijk in Brussel, biedt Le Bistro – Porte de Hal een authentieke ervaring met zijn unieke sfeer en hartelijke ontvangst, tegenover een prachtig kasteel. Dit etablissement is de perfecte bestemming voor wie wil genieten van de Belgische biercultuur of een stevige maaltijd in goed gezelschap, met opties die toegankelijk zijn voor elke portemonnee. Of je nu alleen bent, met vrienden, familie of in groep, Le Bistro verwelkomt je met open armen, inclusief buitenzitplaatsen en rolstoeltoegankelijkheid, voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Rating:4.6/ 5 — 4979 Reviews
Address: Bd de Waterloo 138, 1000 Bruxelles, Belgium

Chalet Robinson

Chalet Robinson

Nestled in the heart of Bois de la Cambre, Chalet Robinson stands as a serene escape, offering an unforgettable dining experience on its very own island. This unique establishment welcomes guests from Wednesday to Sunday, inviting them to savor a menu brimming with fresh, local, and high-quality ingredients. Beyond its authentic brasserie and brunch offerings, Chalet Robinson distinguishes itself with picturesque pedal boat rides reminiscent of Central Park, making it a cherished destination for both special occasions and casual outings alike. Its commitment to creating magical moments, whether for corporate events, private celebrations, or weddings, in a bucolic ambiance sets Chalet Robinson apart as a gem within Brussels.

Rating: 4.1/ 5 — 3809 Reviews
Address: Sent. de l’Embarcadère 1, 1000 Bruxelles, Belgium

Aux Armes de Bruxelles

Aux Armes de Bruxelles

Aux Armes de Bruxelles, gelegen in het hart van de bruisende Belgische hoofdstad, is een culinair instituut dat zich toelegt op het herleven van de glorie van de Belgische keuken. Met een diepgewortelde passie, geërfd van de vroege jeugd van eigenaar Rudy Vanlancker, heeft dit restaurant zichzelf opnieuw uitgevonden en gemoderniseerd, zonder de authentieke charme en traditie te verliezen die het zo geliefd maken. Na een grondige renovatie biedt Aux Armes de Bruxelles een verfijnd menu dat zowel lokale als internationale fijnproevers aantrekt, vastbesloten om de beste brasserie-ervaring in het stadscentrum te bieden. De instelling, rijk aan geschiedenis en met een ongeëvenaarde toewijding aan kwaliteit en gastvrijheid, onderscheidt zich door een unieke combinatie van traditionele elegantie en hedendaagse culinaire innovatie.

Rating: 4.1/ 5 — 2922 Reviews
Address: Rue des Bouchers 13, 1000 Bruxelles, Belgium

Le Roy d’Espagne

Le Roy d'Espagne

Rating: 3.9/ 5 — 2861 Reviews
Address: Grand Place 1, 1000 Bruxelles, Belgium

Spago

Spago

Gevestigd in het hart van Brussel biedt Spago een unieke fusie van moderne stedelijke charme met de warmte van de mediterrane gastvrijheid, geïnspireerd door de levendige sferen van Milano en Florence. Het restaurant onderscheidt zich met zijn uitnodigende interieur, aandacht voor detail en een open keuken die gasten verwelkomt voor een intieme eetervaring. Als een gerenommeerd Neapolitaans restaurant, pizzeria en wijnbar, biedt Spago niet alleen een plek voor culinaire ontdekkingen maar ook een ideale setting voor families, compleet met buitenzitplaatsen en moderne voorzieningen zoals airconditioning. De toewijding van Spago aan een authentieke, kwalitatief hoogstaande ervaring maakt het een niet te missen bestemming voor liefhebbers van de mediterrane keuken in Brussel.

Rating: 4.3/ 5 — 2562 Reviews
Address: Rue du Pont de la Carpe 13, 1000 Bruxelles, Belgium

Le Pêcheur

Le Pêcheur

Rating: 4.3/ 5 — 1915 Reviews
Address: Rue de la Fourche 33, 1000 Bruxelles, Belgium

Le Perroquet

Le Perroquet

Rating: 4.0/ 5 — 1743 Reviews
Address: Rue Watteeu 31, 1000 Bruxelles, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste zwembaden in Brussel – TOP 10 [2024]

In de loop van het afgelopen jaar zijn talrijke zwembaden in Brussel zorgvuldig beoordeeld door bezoekers op Google…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste tandartsen in Brussel – TOP 10 [2024]

In de bruisende hoofdstad van België, Brussel, is een zorgvuldige selectie gemaakt van de beste tandartsen voor het…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024