• Home
  • Brussel
  • De beste zwembaden in Brussel – TOP 10 [2024]
De beste zwembaden in Brussel - TOP 10 [2024]

De beste zwembaden in Brussel – TOP 10 [2024]

In de loop van het afgelopen jaar zijn talrijke zwembaden in Brussel zorgvuldig beoordeeld door bezoekers op Google Maps. Gebaseerd op deze beoordelingen, is een top 10 ranglijst samengesteld van de beste zwembaden in de stad. Deze lijst, die een weerspiegeling is van de meest gewaardeerde zwemfaciliteiten door het publiek, wordt beschouwd als een essentiële gids voor zowel lokale inwoners als toeristen die op zoek zijn naar een verfrissende duik. De criteria voor de beoordeling omvatten aspecten

Zwembad Espadon

Zwembad Espadon

Etterbeek Sport, gelegen in het hart van Etterbeek, onderscheidt zich door zijn eersteklas sportfaciliteiten en gastvrije sfeer, waaronder het gerenommeerde Piscine ESPADON Zwembad. Bekend om de zuiverheid van zijn water, wat het in 2014 de titel van schoonste zwembad in Brussel opleverde, biedt Etterbeek Sport een breed scala aan activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen, waaronder speciale aquagymlessen voor zwangere vrouwen vanaf januari 2024. Met een aanbod dat varieert van sauna’s en jacuzzi’s tot diverse sportprogramma’s, nodigt Etterbeek Sport iedereen uit om in beweging te komen en deel te nemen aan de levendige gemeenschap van sportliefhebbers.

Rating: 4.2/ 5 — 1377 Reviews
Address: Rue des Champs 69, 1040 Etterbeek, Belgium

Swimming pool Longchamp

Swimming pool Longchamp

Rating: 4.1/ 5 — 1117 Reviews
Address: Sq. De Fré 1, 1180 Uccle, Belgium

Neder-Over-Heembeek’s swimming pool

Neder-Over-Heembeek's swimming pool

De Piscine de Neder-Over-Heembeek, gelegen in Brussel, biedt een verrijkende zwemervaring met een scala aan faciliteiten waaronder een 25 x 16 meter zwembad, een leerbad, een solarium, een hammam, jacuzzi’s en een sauna. Deze zwemgelegenheid zet zich in voor duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid, met speciale openingstijden voor scholen, clubs en stages, en biedt zelfs de mogelijkheid om in lokale munteenheid, de Zinne, te betalen. Uniek door de combinatie van uitgebreide faciliteiten en een nadruk op inclusiviteit en lokale betrokkenheid, onderscheidt de Piscine de Neder-Over-Heembeek zich door haar commitment aan toegankelijkheid en duurzaamheid binnen de gemeenschap.

Rating: 4.1/ 5 — 937 Reviews
Address: Rue de Lombartzyde 120, 1120 Bruxelles, Belgium

Piscine Triton

Piscine Triton

Triton, een gemeentelijke ASBL sportcentrum gelegen in Evere, biedt een breed scala aan fysieke activiteiten, waaronder zwemmen, tennis, tafeltennis, schieten en gevechtssporten. Het centrum onderscheidt zich met zijn ontspanningszone, uitgerust met een hammam, sauna en jacuzzi, en een solarium voor zonnige dagen. Beheerd door een dynamisch team dat van maandag tot zondag een warm welkom biedt, maakt Triton gebruik van gemeentelijke ondersteuning om betaalbare tarieven aan te bieden, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor sportliefhebbers van alle leeftijden.

Rating:4.1/ 5 — 926 Reviews
Address: Av. des Anciens Combattants 260, 1140 Evere, Belgium

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad

LAGO Grimbergen biedt een unieke combinatie van ontspanning en sportactiviteiten, waaronder een uitgebreid zwemparadijs, wellnessfaciliteiten, fitnessprogramma’s en padelbanen. Door een nadruk te leggen op zowel individuele als groepservaringen, onderscheidt LAGO zich met een breed scala aan diensten zoals zwemlessen voor alle leeftijden, op maat gemaakte fitnessplannen en een gezellige zomerbar. Het centrum streeft ernaar bezoekers de perfecte daguitstap te bieden, compleet met diverse recreatiemogelijkheden en professionele begeleiding, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel ontspanning als fysieke uitdaging. Met een gebruiksvriendelijke online ticketing service, zet LAGO zich in voor gemak en toegankelijkheid, waardoor het een favoriete keuze is voor familie-uitjes, sportliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een verkwikkende ervaring.

Rating: 4.2/ 5 — 734 Reviews
Address: Ringlaan 25, 1853 Grimbergen, Belgium

Poséidon

Poséidon

In het hart van Woluwe St Lambert biedt Complexe Sportif Poséidon een verrijkende mix van sport- en recreatieactiviteiten aan, ontworpen om alle leeftijden en vaardigheidsniveaus te accommoderen. Met faciliteiten zoals een 25-meter zwembad, leerbad, kinderbad, buiten solarium, omnisportzaal, martial arts zaal, klimmuur, en dansstudio, evenals een sportgeneeskunde en fysiotherapie praktijk, streeft Poséidon ernaar een centrale plek in de gemeenschap te zijn voor gezondheid en welzijn. Het dagelijks aanbod van een gevarieerd en gebalanceerd menu in hun taverne/restaurant versterkt de toewijding aan een holistische benadering van fitness. Door een uitzonderlijke combinatie van faciliteiten, activiteiten en diensten onderscheidt Poséidon zich als een premium keuze voor individuen die streven naar een actieve en evenwichtige levensstijl.

Rating: 3.9/ 5 — 669 Reviews
Address: Av. des Vaillants 2, 1200 Woluwe-Saint-Lambert, Belgium

Pool Laeken

Pool Laeken

Gelegen in het hart van Laeken, biedt de Piscine de Laeken een uitnodigende en gezinsvriendelijke zwemervaring. Met een veelzijdig aanbod dat varieert van een 25-meterbad, leerbad, peuterbad met glijbaan en speeltoestellen tot zwemlessen voor alle leeftijden, onderscheidt het zich door nadruk te leggen op leren zwemmen en plezier in het water. De faciliteit, bekend om zijn hoge kwaliteitsstandaarden in waterzuivering door UV-straling, zorgt voor een veiligere en aangenamere zwemomgeving. De Piscine de Laeken, gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer, biedt naast zwemfaciliteiten ook een cafetaria, waardoor het een ideale plek is voor zowel intensieve training als ontspannende gezinsuitjes.

Rating: 3.8/ 5 — 544 Reviews
Address: Rue du Champ de l’Eglise 73/89, 1020 Bruxelles, Belgium

Piscine Communale Victor Boin

Piscine Communale Victor Boin

Rating: 4.0/ 5 — 356 Reviews
Address: Rue de la Perche 38, 1060 Saint-Gilles, Belgium

VUB Swimming Pool

VUB Swimming Pool

Het VUB-zwembad, prominent gesitueerd op de hoofdcampus van de Vrije Universiteit Brussel, biedt een moderne en inclusieve zwemervaring sinds de renovatie in 2018. Open voor scholen, clubs, individuele baantjeszwemmers en families, met specifieke tijdslots om comfort en veiligheid voor elke zwemmer te garanderen. Met voorzieningen zoals een 25 meter lang groot bad en een kleiner bad met een verstelbare vloer, zet het zwembad zich in voor toegankelijkheid en diversiteit in zwemactiviteiten. Leden van de VUB-gemeenschap genieten van gereduceerde tarieven, en het zwembad biedt flexibele opties zoals het huren van banen of het hele bad. Door de combinatie van state-of-the-art faciliteiten en een inclusieve benadering, onderscheidt het VUB-zwembad zich als een vooraanstaande locatie voor wateractiviteiten in Brussel.

Rating: 4.1/ 5 — 337 Reviews
Address: Bd de la Plaine 2, 1050 Ixelles, Belgium

Piscine du Centre

Piscine du Centre

Gelegen in het hart van de Marolles, biedt de Piscine du Centre in Brussel een verfrissende duik voor zwemliefhebbers van alle leeftijden. Met haar uitgebreide faciliteiten, waaronder een 25-meterbad en een kleiner leerbad, evenals douches en ruimtes voor gymnastiek en boksen, vormt ze een kernpunt van lichamelijke activiteit en ontspanning in de stad. De Piscine du Centre onderscheidt zich door haar toegankelijkheid voor scholen, clubs, en individuele bezoekers, en door het aanbieden van sociale doucheruimtes, benadrukt ze haar inzet voor gemeenschapssteun. Haar strikte zwemkledingvoorschriften en de mogelijkheid om met de lokale munt, de Zinne, te betalen, weerspiegelen haar toewijding aan zowel orde als lokale betrokkenheid.

Rating: 4.0/ 5 — 332 Reviews
Address: Rue du Chevreuil 28, 1000 Bruxelles, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste zwembaden in Luik – TOP 10 [2024]

In de recent samengestelde ranglijst van 2024 zijn de beste zwembaden in Luik onthuld, waarbij gebruik is gemaakt…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste zwembaden in Antwerpen – TOP 10 [2024]

In het licht van de groeiende belangstelling voor recreatieve activiteiten, is een ranglijst samengesteld van de beste zwembaden…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste tandartsen in Oostende – TOP 10 [2024]

In de recente ranglijst van 2024, die zorgvuldig is samengesteld op basis van de meest beoordeelde plaatsen in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste tandartsen in Namen – TOP 10 [2024]

In dit artikel wordt een overzicht gepresenteerd van de top 10 beste tandartsen in Namen voor het jaar…

ByBydeflect.befeb 16, 2024