• Home
  • Luik
  • De beste cafés in Luik – TOP 10 [2024]
De beste cafés in Luik - TOP 10 [2024]

De beste cafés in Luik – TOP 10 [2024]

In dit artikel wordt een blik geworpen op de top 10 beste cafés in Luik voor het jaar 2024, gerangschikt op basis van hun beoordelingen op Google Maps. Door een grondige analyse zijn deze etablissementen geselecteerd op basis van de ervaringen en meningen van bezoekers. De lijst is samengesteld om lezers een overzicht te bieden van de meest prestigieuze koffiehuizen in de stad. Elk café is beoordeeld op zijn unieke sfeer, kwaliteit van de koffie en klantenservice. Zo wordt een onpartijdig overzicht

Le Pot au Lait

Le Pot au Lait

Gelegen in het hart van de bruisende stad Luik, ontpopt Le Pot au Lait zich als een onmisbare ontmoetingsplaats met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Dit café verleidt een divers publiek met zijn unieke inrichting die meer dan 150 verschillende thema’s omvat, van muziek tot decor, en biedt een levendige agenda vol films, concerten, en themadagen. Oorspronkelijk opgericht als een krachtige studentenbeweging, onderscheidt het zich door zijn onafhankelijke geest en de rol als cultureel en sociaal centrum binnen een prachtig 19e-eeuws gebouw. Met een ongeëvenaarde sfeer die zowel jong als oud aantrekt, staat Le Pot au Lait bekend als waarschijnlijk de meest excentrieke bar ter wereld, een titel die het met trots draagt.

Rating: 4.6/ 5 — 3339 Reviews
Address: Rue Soeurs-de-Hasque 9, 4000 Liège, Belgium

La Cafétaria

La Cafétaria

In het hart van Luik, tegenover het Palace cinema, onderscheidt La Cafetaria zich als een steakhouse van uitzonderlijke kwaliteit. Dit etablissement, beroemd om zijn zorgvuldig geselecteerde vleesgerechten gepresenteerd op traditionele wijze, biedt een gezellige sfeer met een populair terras dat zowel in de zomer als winter verwelkomend is. Met faciliteiten zoals rolstoeltoegankelijkheid, buitenzitplaatsen en een familievriendelijke omgeving, verzekert La Cafetaria een memorabele culinaire ervaring. Of je nu online of telefonisch boekt, dit steakhouse belooft een ongeëvenaarde eetervaring in het centrum van Luik.

Rating: 4.2/ 5 — 1604 Reviews
Address: Rue Pont d’Avroy 42, 4000 Liège, Belgium

Café Randaxhe

Café Randaxhe

Gelegen in het hart van Luik, biedt Café Randaxhe een warme en uitnodigende sfeer, ideaal voor iedereen die op zoek is naar een gezellig moment. Dit etablissement, beroemd om zijn gevarieerde huisgemaakte gerechten en een uitgebreide selectie aan dranken, waaronder acht tapbieren en speciale cocktails, straalt authenticiteit uit met zijn zonnige terras en gezellig interieur. Met evenementen die de gemeenschap samenbrengen, zoals live muziekconcerten en de legendarische viering op 15 augustus, staat Café Randaxhe garant voor onvergetelijke ervaringen. Daarmee vestigt het zich als niet alleen een café, maar een ware institutie in Luik voor kwaliteit, sfeer en gemeenschapsgevoel.

Rating: 3.9/ 5 — 1176 Reviews
Address: Chau. des Prés 61, 4020 Liège, Belgium

Le Pain Quotidien Liège

Le Pain Quotidien Liège

Gelegen in het bruisende hart van Wallonië, biedt Le Pain Quotidien in Luik een authentieke biologische bakkerij- en restaurantervaring die zich onderscheidt met zijn zorgvuldig gerestaureerde interieur, geïnspireerd door de visie van de oprichter. Gasten worden verwelkomd om te genieten van een scala aan heerlijke opties, van ontbijt tot lunch en koffie, op de zonnige terras, rond de gemeenschappelijke tafel voor een unieke ontmoeting, of in de intieme sfeer van de wintertuin. Met een toewijding aan gastvrijheid en de belofte van een onvergetelijke ervaring, nodigt Frédérique en haar team iedereen uit om deel te nemen aan de charme van Le Pain Quotidien, of het nu gaat om een maaltijd ter plaatse of een gemakkelijke online bestelling voor afhaal of levering.

Rating:4.0/ 5 — 984 Reviews
Address: Rue du Mouton Blanc 19, 4000 Liège, Belgium

Saga Café

Saga Café

In het hart van Liège biedt Saga Café, een voortreffelijk restaurant en gezellige bar, een warm welkom aan allen die op zoek zijn naar culinaire verwennerij en een gemoedelijke sfeer. Met een gevarieerd menu dat zorgvuldig is samengesteld uit verse, kwalitatieve ingrediënten, onderscheidt Saga Café zich als dé bestemming voor fijnproevers. De unieke troef, een overdekt en verwarmd terras, maakt het de perfecte plek voor elk seizoen, of je nu komt voor een verfijnde cocktail of een heerlijke maaltijd. Toegankelijkheid, inclusief parkeergelegenheid voor fietsen en rolstoeltoegang, samen met voorzieningen zoals buitenzitplaatsen en een rookruimte, verzekeren een gastvrije ervaring voor iedereen. Saga Café belichaamt de essentie van gastvrijheid in Liège, waardoor het een must-visit locatie is voor zowel locals als bezoekers.

Rating: 4.2/ 5 — 775 Reviews
Address: Pl. des Carmes 7, 4000 Liège, Belgium

Café Brasil

Café Brasil

Rating: 4.5/ 5 — 739 Reviews
Address: Rue Roture 74, 4020 Liège, Belgium

Darius Café

Darius Café

Rating: 4.5/ 5 — 729 Reviews
Address: Rue Charles Magnette 1C, 4000 Liège, Belgium

Brasserie Toussaint

Brasserie Toussaint

Gelegen in het hart van Liège, belichaamt Brasserie Toussaint meer dan een eeuw traditie met zijn betoverende interieur van houtwerk en glas-in-lood in een klassiek en elegant ontwerp, waarmee het zich onderscheidt als een van de meest historisch verfijnde cafés in de stad. De unieke sfeer, zowel rustig als feestelijk, nodigt gasten uit om te genieten van een moment van verfrissing of een maaltijd, terwijl ze zich onderdompelen in de nostalgische sfeer van de vroege twintigste eeuw. Met zijn oogstrelende decor van spiegels, verlichting, kleuren, glaspasta-panelen en extravagante gipsmoulures versierd met plantaardige of vrouwelijke motieven, biedt Brasserie Toussaint een visueel feest dat bezoekers terugvoert in de tijd. Open voor ontbijt, lunch en diner, met uitgebreide openingstijden tijdens het weekend, staat deze brasserie garant voor een onvergetelijke ervaring in een van de mooiste historische settings van Liège.

Rating: 4.3/ 5 — 699 Reviews
Address: Rue Ernest de Bavière 1, 4020 Liège, Belgium

GET YOUR MUG

GET YOUR MUG

Rating: 4.5/ 5 — 662 Reviews
Address: Rue des Carmes 17, 4000 Liège, Belgium

Café des Miracles

Café des Miracles

In het hart van Liège biedt Le Café des Miracles, gelegen op een sereen dakterras, een unieke ervaring waar gasten kunnen genieten van een selectie aan wijnen, speciale Belgische bieren, en een verscheidenheid aan appetijtelijke tapas in een ontspannen en akoestische sfeer. Met een focus op het bieden van kwaliteit en een warme, vriendelijke service, onderscheidt dit café zich door zijn zonnige terras en een verfijnde geluidsinstallatie die live muziek mogelijk maakt. Speciale aanbiedingen, zoals kortingen op aperitiefborden en fruitige wijnen tegen verlaagde prijzen, versterken de aantrekkelijkheid. Het Café des Miracles belooft niet alleen een culinaire ontdekkingstocht met zijn gevarieerde drinkmenu en de speciale gin-tonic selectie, maar ook een onvergetelijke ervaring in de kalmte van de stad.

Rating: 4.1/ 5 — 589 Reviews
Address: Rue des Célestines 11, 4000 Liège, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste zwembaden in Luik – TOP 10 [2024]

In de recent samengestelde ranglijst van 2024 zijn de beste zwembaden in Luik onthuld, waarbij gebruik is gemaakt…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste tandartsen in Luik – TOP 10 [2024]

In de recente samenstelling van de top 10 ranglijst van de beste tandartsen in Luik voor het jaar…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024