• Home
  • Kortrijk
  • De beste restaurants in Kortrijk – TOP 10 [2024]
De beste restaurants in Kortrijk - TOP 10 [2024]

De beste restaurants in Kortrijk – TOP 10 [2024]

In de hedendaagse samenleving is de zoektocht naar culinaire excellentie een voortdurende onderneming geworden. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de beste eetgelegenheden, is een ranglijst samengesteld op basis van de meest beoordeelde plaatsen in Google Maps, specifiek gericht op de stad Kortrijk. In het jaar 2024 wordt deze ranglijst gepresenteerd om liefhebbers van fijne keukens te gidsen. De restaurants die in deze top 10 zijn opgenomen, zijn geselecteerd vanwege

Lunch Garden

Lunch Garden

Lunch Garden, gevestigd in Kortrijk Noord, presenteert zich als een gastvrije oase voor liefhebbers van betaalbare en kwalitatieve maaltijden. Met een netwerk van 62 restaurants verspreid over het hele land, biedt het merk een uitgebreide menukaart die varieert van traditionele Belgische gerechten tot snelle hapjes, beschikbaar voor zowel dine-in als take-out via services zoals Deliveroo. Kenmerkend voor Lunch Garden is de focus op klantgerichtheid, wat blijkt uit hun diverse klantvoordelen zoals kortingsbonnen, een gebruiksvriendelijke app met spaarmogelijkheden, en extra services waaronder gratis wifi en een kindvriendelijke omgeving. Daarmee onderscheidt Lunch Garden zich als een toegankelijk en gezinsvriendelijk restaurant dat zich inzet om een breed publiek aan te spreken door gemak en kwaliteit te combineren.

Rating: 3.8/ 5 — 2112 Reviews
Address: Ringlaan 34/Bus 132, 8500 Kortrijk, Belgium

Colmar

Colmar

Colmar onderscheidt zich als een unieke restaurantketen die klanten een slimme manier van genieten biedt door middel van haar buffetformules, waarbij een breed assortiment aan voorgerechten, desserts en dranken à volonté wordt aangeboden. Met een focus op gezelligheid, versheid en een inclusief drankenaanbod bij elk hoofdgerecht, zet Colmar zich neer als een aantrekkelijke bestemming voor liefhebbers van onbeperkt genieten. Speciale thema-avonden zoals de burgers en spare-ribs à volonté versterken de aantrekkelijkheid, terwijl het unieke Valentijnsmenu en de mogelijkheid tot het bestellen van dagverse traiteurschotels thuis de diversiteit en flexibiliteit van Colmar’s aanbod benadrukken. Dit alles, gecombineerd met het aanbieden van cadeaubonnen en voordelen via de Appti-klantenkaart, maakt van Colmar een voorkeurskeuze voor een breed publiek dat waarde hecht aan kwaliteit, keuze en service.

Rating: 3.9/ 5 — 1323 Reviews
Address: Doorniksesteenweg 212, 8500 Kortrijk, Belgium

Irish Mary’s

Irish Mary's

Nestled in the vibrant heart of Kortrijk, Belgium, Irish Mary’s emerges as a distinguished destination combining the rich flavors of Belgian and Irish cuisine with the lively spirit of an Irish Pub. Beyond serving an extensive menu of classic dishes and an impressive selection of whiskeys, this family-friendly venue is celebrated for its multifunctional spaces that cater to both intimate dining and grand live events. With special discounts for students and a calendar brimming with entertainment ranging from quiz nights to live music, Irish Mary’s prides itself on being a hub of community and culture, offering a warm welcome to all who step through its doors.

Rating: 4.5/ 5 — 1186 Reviews
Address: Kapucijnenstraat 19, 8500 Kortrijk, Belgium

Paul’s Fresh Food Boutique

Paul's Fresh Food Boutique

Rating:4.5/ 5 — 945 Reviews
Address: Kleine Sint-Jansstraat 15, 8500 Kortrijk, Belgium

Balthazar café-bistro

Balthazar café-bistro

Balthazar, genesteld aan de voet van de Noordbrug met een prachtig uitzicht op de vernieuwde Leieboorden in Kortrijk, biedt een unieke combinatie van een gezellig volkscafé met Parijs-Brussels geïnspireerde inrichting en een alledaagse bistrokeuken. Hier kunnen gasten zich te goed doen aan authentieke bistrogerechten, bereid door een ervaren chef, of genieten van een ontspannen drankje in een sfeer die de charme van een traditionele bruine kroeg uitademt. Balthazar onderscheidt zich met zijn verwarmde terras waar bezoekers tot in de late uren van de zon kunnen genieten, en met sfeervol ingerichte ruimtes ideaal voor privé-evenementen. Het café-bistro is niet alleen een culinaire bestemming maar ook een plek waar talent wordt gewaardeerd en medewerkers de kans krijgen om te groeien, wat bijdraagt aan de warme, gastvrije beleving die Balthazar zijn klanten biedt.

Rating: 4.3/ 5 — 929 Reviews
Address: Paleisstraat 20, 8500 Kortrijk, Belgium

Hollywok Kortrijk

Hollywok Kortrijk

Hollywok, gelegen onder de Kinepolis in Kortrijk, biedt een unieke eetervaring waar onbeperkt genieten van Aziatische delicatessen centraal staat. Gasten kunnen zich laten verrassen door een breed palet aan Chinese, Indonesische, en Japanse specialiteiten, geserveerd in een authentieke Aziatische ambiance met een moderne twist. Met de mogelijkheid zelf gerechten samen te stellen aan het buffet, biedt Hollywok niet alleen flexibiliteit en persoonlijke keuze maar ook een all-in arrangement inclusief dranken voor een vaste prijs. De speciale aandacht voor de jongste bezoekers met een aangepaste speelruimte, en de optie voor afhaalmaaltijden, maken van Hollywok de perfecte culinaire bestemming voor zowel gezinnen als snelle eters die kwaliteit en variëteit waarderen.

Rating: 3.9/ 5 — 885 Reviews
Address: President Kennedylaan 100, 8500 Kortrijk, Belgium

Ribs ’n Beer Kortrijk

Ribs 'n Beer Kortrijk

Bij Ribs n Beer wordt de kunst van zacht gegaarde ribbetjes tot in perfectie gebracht, geserveerd in een keur aan smakelijke sauzen die elke fijnproever zal bekoren. Naast hun signatuurgerecht, biedt het restaurant een divers menu aan, inclusief andere hoofdgerechten en de fameuze nacho’s, vergezeld door een uitgebreide selectie van Belgische bieren, waaronder de meest gewaardeerde trappisten. Gevestigd in Brugge en Kortrijk, nodigt Ribs n Beer gasten uit voor een onvergetelijke culinaire ervaring, met zowel dine-in als take-away opties, waardoor het zich onderscheidt als dé bestemming voor ribliefhebbers en bierkenners.

Rating: 4.6/ 5 — 873 Reviews
Address: Grote Markt 32, 8500 Kortrijk, Belgium

Maddox

Maddox

Gelegen in het hart van Kortrijk, biedt restaurant Maddox een unieke culinaire ervaring op de Grote Markt, waar gasten elke dag van de week kunnen genieten van een scala aan tapas, smaakvolle gerechten en verleidelijke desserts. Met een doorlopende keuken, een uitnodigend trendy interieur en een verwarmde chalet voor winterse gezelligheid, onderscheidt Maddox zich door zijn gastvrijheid en de kwaliteit van zowel eten als service. Het restaurant trekt zowel lokale inwoners als bezoekers aan met zijn uitgebreide cocktail- en wijnkaart, terwijl het team van ervaren personeel zorgt voor een vlotte en vriendelijke bediening. Maddox vormt de perfecte setting voor zowel een intiem diner voor twee als een levendig samenzijn onder vrienden.

Rating: 4.2/ 5 — 824 Reviews
Address: Grote Markt 8, 8500 Kortrijk, Belgium

Hawaiian Poké Bowl – Kortrijk Centrum

Hawaiian Poké Bowl - Kortrijk Centrum

Bij Hawaiian Poké Bowl wordt de visie van gezonde fastfood realiteit, met een verrukkelijk aanbod van bowls die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Door de focus op kwaliteitsingrediënten zoals vers vlees, vis, en een scala aan groenten, onderscheidt het merk zich in de fastfoodindustrie als een pionier in het aanbieden van gezonde opties zonder in te boeten op smaak. Met een uitnodigende sfeer in elk van hun restaurants, streeft Hawaiian Poké Bowl ernaar om een positieve impact te maken op zowel de gemeenschap als de planeet, waarbij klanten niet alleen genieten van heerlijk eten maar ook deel uitmaken van een groter goed.

Rating: 4.6/ 5 — 649 Reviews
Address: Grote Markt 53, 8500 Kortrijk, Belgium

Hotel Restaurant Damier Kortrijk

Hotel Restaurant Damier Kortrijk

Gelegen in het hart van Kortrijk, verwelkomt Hotel Restaurant Damier gasten met een unieke mix van historische charme en moderne luxe, aangeboden door een viersterrenhotel. Geroemd om zijn uitzonderlijke gastvrijheid, biedt het hotel niet alleen een stijlvol verblijf, maar ook culinaire verwennerij in Restaurant & Brasserie Damier Sprezza, waar smaken en traditie samenkomen. Onderscheidend door zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw, combineert het hotel elegantie met hedendaags comfort, waardoor het een favoriete keuze is voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. De inzet voor persoonlijke service en aandacht voor detail maakt een verblijf in Hotel Restaurant Damier een onvergetelijke ervaring.

Rating: 4.3/ 5 — 607 Reviews
Address: Grote Markt 41, 8500 Kortrijk, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste tandartsen in Kortrijk – TOP 10 [2024]

In de loop van 2024 werd er een nauwgezette analyse uitgevoerd om de beste tandartsen in Kortrijk te…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Luik – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi in Luik is een uitgebreide ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024