• Home
  • Gent
  • De beste restaurants in Gent – TOP 10 [2024]
De beste restaurants in Gent - TOP 10 [2024]

De beste restaurants in Gent – TOP 10 [2024]

In de recente ranglijst van 2024 zijn de beste restaurants in Gent zorgvuldig geselecteerd en gerangschikt. Deze selectie is gebaseerd op de beoordelingen van gebruikers op Google Maps, waarbij de meest beoordeelde plaatsen in overweging zijn genomen. Met een diversiteit aan culinaire ervaringen die deze stad te bieden heeft, is deze lijst samengesteld om zowel lokale inwoners als toeristen te gidsen. Door de passieve vorm van presentatie, wordt de nadruk gelegd op de objectiviteit en betrouwbaarheid van de verzamelde gegevens.

Mosquito Coast

Mosquito Coast

Sinds 1999 biedt Mosquito Coast, gevestigd in het hart van Gent, een unieke reiservaring aan in de vorm van een bar & restaurant. Met zijn sfeervolle intercontinentale inrichting, uitgebreide reisbibliotheek en talloze foto’s en souvenirs, dompelt het elke bezoeker onder in een avontuurlijke wereld. Berucht om zijn beroemde cocktails, lokale bieren, exotische tapas, wereldkeuken en Vlaamse klassiekers, belooft Mosquito Coast een culinaire wereldreis in een gezellige setting. Open tot 1 uur ’s nachts en met een speciale tapas service die de hele dag doorloopt, is het de perfecte plek voor zowel intieme verhalen van globetrotters aan de bar als voor groepsdiners die iets speciaals zoeken.

Rating: 4.2/ 5 — 3107 Reviews
Address: Hoogpoort 28, 9000 Gent, Belgium

Pakhuis

Pakhuis

Brasserie Restaurant Pakhuis, gelegen in het hart van Gent, biedt een unieke culinaire ervaring met zijn focus op verse zeevruchten, geserveerd in een kenmerkende “in a box”-stijl. Met een sfeervolle ambiance, versterkt door fonkelende kaarsen en zachte muziek, nodigt het restaurant gasten uit voor romantische diners, groepsbijeenkomsten en speciale gelegenheden. De mogelijkheid om online te reserveren en de optie voor cadeaubonnen maken het toegankelijk en een perfect geschenk. Het dynamische team achter Pakhuis zet zich in voor kwaliteit en gastvrijheid, waardoor het zich onderscheidt in de Gentse culinaire scene.

Rating: 4.2/ 5 — 3041 Reviews
Address: Schuurkenstraat 4, 9000 Gent, Belgium

Amadeus Gent 2

Amadeus Gent 2

Amadeus, ook bekend als “The Place For Ribs”, is een vooraanstaand restaurantketen die zich onderscheidt door zijn specialisatie in verrukkelijke ribgerechten. Met meerdere vestigingen verspreid over België, waaronder in Gent, Brussel, Antwerpen, Lozer en Brugge, biedt het een unieke eetervaring die wordt gekenmerkt door gezelligheid en kwaliteit. De keten is trots op zijn vermogen om gasten te verwelkomen in een sfeervolle omgeving waar de nadruk ligt op het delen van heerlijke maaltijden. Amadeus onderscheidt zich verder door zijn toewijding aan het gebruik van hoogwaardige ingrediënten en het bieden van een klantgerichte service, waardoor het een geliefde keuze is voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Rating: 4.0/ 5 — 3016 Reviews
Address: Goudenleeuwplein 7, 9000 Gent, Belgium

De Kastart

De Kastart

De Kastart, gevestigd in Gent, is een onderscheidend restaurant dat zich richt op het aanbieden van zowel eetgelegenheid ter plaatse als take-away en bezorgservices, met een focus op gemak en kwaliteit. Met ruime openingstijden van maandag tot en met zaterdag, streeft het ernaar om gasten een aangename eetervaring te bieden, ondersteund door diverse betaalopties, behalve maaltijdcheques. Het unieke van De Kastart ligt in zijn vermogen om een gezellige sfeer te combineren met flexibele eetopties, wat het een favoriet maakt onder lokale inwoners en bezoekers. Sluitingen tijdens feestdagen benadrukken de waarde die het plaatst op gemeenschap en familie, terwijl hun actieve sociale media aanwezigheid en het aanbieden van cadeaubonnen getuigen van hun moderne benadering van gastvrijheid.

Rating:4.2/ 5 — 2436 Reviews
Address: Onderbergen 42, 9000 Gent, Belgium

Otomat Gent

Otomat Gent

Otomat tilt de traditionele pizzeria naar een hoger niveau door een unieke Belgische draai te geven aan hun pizza’s, met een innovatieve touch van Duvel biergist in het deeg en hoogwaardige toppings die perfect samengaan met zorgvuldig geselecteerde bieren. Gevestigd op meerdere locaties in België, zoals Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge, Leuven en Mechelen, biedt Otomat een ongeëvenaarde pizza-ervaring die culinaire tradities verbindt met moderne smaken. De introductie van een vegan pizza gecreëerd door groentechef Nicolas Decloedt en de vermelding in The Guardian benadrukken Otomat’s toewijding aan innovatie en kwaliteit, wat hen onderscheidt in de wereld van gastronomie.

Rating: 4.4/ 5 — 2378 Reviews
Address: Kleine Vismarkt 3, 9000 Gent, Belgium

Royal India Restaurant

Royal India Restaurant

Royal India Restaurant, gelegen in het hart van Gent, biedt een authentieke duik in de rijke smaken en tradities van de Indiase keuken. Met een erfgoed dat diep geworteld is in de koninklijke cultuur van Rajasthan, verzekert het restaurant zich van de authenticiteit van elke maaltijd door uitsluitend gebruik te maken van verse ingrediënten, kruiden en specerijen rechtstreeks uit India. Klanttevredenheid staat centraal, waarbij bezoekers niet alleen als gasten maar als familie worden behandeld. Royal India onderscheidt zich door zijn toewijding aan de echte smaak en cultuur van India, aangeboden in zowel dine-in als take-away opties, en belooft een onvergetelijke culinaire ervaring.

Rating: 4.6/ 5 — 2201 Reviews
Address: Donkersteeg 19, 9000 Gent, Belgium

Amadeus Gent 1 (Patershol)

Amadeus Gent 1 (Patershol)

Amadeus, bekend als “The Place For Ribs”, onderscheidt zich als een culinaire bestemming met meerdere vestigingen in België, waaronder Gent, Brussel, Antwerpen, Lozer, en Brugge. Met een hart voor gastvrijheid en een passie voor heerlijke ribs, biedt Amadeus een unieke eetervaring die klanten keer op keer terug laat komen. Hun toewijding aan kwaliteit, gecombineerd met een gezellige sfeer en attent personeel, zorgt ervoor dat elke maaltijd een onvergetelijke ervaring is. Door de nadruk te leggen op het gebruik van de beste ingrediënten en het bieden van een uitnodigende omgeving, onderscheidt Amadeus zich in de competitieve restaurantsector.

Rating: 4.2/ 5 — 2199 Reviews
Address: Plotersgracht 8/10, 9000 Gent, Belgium

Du Progres

Du Progres

Gelegen in het hart van Gent, zet Restaurant Du Progres, al drie generaties lang onder leiding van de familie De Baets, zich in om zijn gasten een ongeëvenaarde ervaring te bieden met zijn authentieke Belgische keuken. Bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en succesvolle huisrecepten, biedt dit etablissement zijn klanten de kans om zowel binnen als op het sfeervolle terras van pure, eerlijke smaken te genieten. Met een toewijding aan kwaliteit en een warme, uitnodigende ambiance, onderscheidt Du Progres zich als een culinaire bestemming die zowel traditie als waarde hoog in het vaandel draagt.

Rating: 4.4/ 5 — 1954 Reviews
Address: Korenmarkt 10, 9000 Gent, Belgium

Balls & Glory

Balls & Glory

Bij Balls & Glory in Gent, wordt de kunst van de ambachtelijke gehaktballen naar een hoger niveau getild door chef Wim Ballieu. In het hart van de stad biedt dit restaurant een moderne draai aan grootmoeders keuken, met een menu dat trots is op ovengebakken vleesballen met verrassende vullingen, afkomstig van hun eigen boerderij, en een scala aan vegetarische opties. Of je nu kiest voor afhalen, thuisbezorging, of het gezellige restaurant zelf, Balls & Glory staat garant voor een smaakvolle ervaring die nostalgie combineert met eigentijdse flair.

Rating: 4.3/ 5 — 1898 Reviews
Address: Jakobijnenstraat 6, 9000 Gent, Belgium

Bier Central Gent

Bier Central Gent

Rating: 4.3/ 5 — 1861 Reviews
Address: Botermarkt 11, 9000 Gent, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste tandartsen in Gent – TOP 10 [2024]

In de recent bijgewerkte ranglijst van 2024 zijn de beste tandartsen in Gent vastgesteld, gebaseerd op de meest…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Luik – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi in Luik is een uitgebreide ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024