De beste cafés in Kortrijk - TOP 10 [2024]

De beste cafés in Kortrijk – TOP 10 [2024]

In dit artikel wordt een overzicht gegeven van de top 10 beste cafés in Kortrijk voor het jaar 2024. Deze ranglijst is samengesteld op basis van de beoordelingen die zijn achtergelaten op Google Maps. De geselecteerde cafés onderscheiden zich door hun uitmuntende service, sfeer en kwaliteit van koffie en gebak. Elk café op de lijst is zorgvuldig beoordeeld, waarbij de meningen en ervaringen van bezoekers als uitgangspunt zijn genomen. Zo wordt een objectieve kijk geboden op de meest gewaardeerde plekken om

Balthazar café-bistro

Balthazar café-bistro

Balthazar, gelegen aan de pittoreske Leieboorden in Kortrijk, nodigt uit tot een onvergetelijke culinaire beleving met zijn Parijs-Brusselse flair en authentieke bistrokeuken. Dit sfeervolle volkscafé en bistro, beroemd om zijn tijdloze charme en ‘bruine kroeg’ atmosfeer, biedt niet alleen een keur aan klassieke bistrogerechten bereid door een ervaren chef-kok, maar is ook de perfecte ontmoetingsplek voor een drankje in goed gezelschap. Met zijn verwarmde terras dat uitnodigt tot avondlang genieten bij mooi weer, en stijlvol ingerichte privéruimtes voor groepsdiners of zakelijke bijeenkomsten, staat Balthazar garant voor een warm welkom en een memorabele ervaring. Of je nu komt voor de gezelligheid, de heerlijke gerechten, of een speciale gelegenheid wilt vieren, Balthazar is een juweel in Kortrijk dat je niet mag missen.

Rating: 4.3/ 5 — 929 Reviews
Address: Paleisstraat 20, 8500 Kortrijk, Belgium

Cafe Rouge

Cafe Rouge

Rating: 4.4/ 5 — 604 Reviews
Address: Sint-Maartenskerkhof 6A, 8500 Kortrijk, Belgium

Buda Beach Cafe

Buda Beach Cafe

Visit Kortrijk nodigt je uit om de rijke cultuur en levendige sfeer van deze historische stad te ervaren. Met een aanbod dat varieert van intrigerende musea en toonaangevende mode-adresjes tot de hipste plekken voor een culinaire pauze, belicht Visit Kortrijk de topattracties en verborgen schatten die Kortrijk uniek maken. Het stelt bezoekers in staat om hun bezoek zorgvuldig te plannen, inclusief verblijfsmogelijkheden en evenementen zoals het Lander Mus Festival en Kuurne-Brussel-Kuurne. Door het accent te leggen op zowel cultuur als ontspanning, onderscheidt Visit Kortrijk zich als de ultieme gids voor iedereen die de charme en het erfgoed van Kortrijk wil ontdekken.

Rating: 4.4/ 5 — 598 Reviews
Address: IJzerkaai, 8500 Kortrijk, Belgium

Café Dudu

Café Dudu

Café Dudu, gevestigd in Heule, onderscheidt zich als een knusse bruine kroeg met een hart voor muziek, waar gezelligheid en kwalitatief eten hand in hand gaan. Met een focus op seizoensgebonden en, waar mogelijk, biologische ingrediënten, biedt de keuken van Dudu een gevarieerde kaart die zowel klassiekers als innovatieve gerechten bevat. De unieke sfeer wordt versterkt door regelmatig optredende DJ’s die van oktober tot juni de avonden vullen met muziek. Dudu’s toewijding aan een authentieke ervaring en persoonlijke service, inclusief aanpassingen voor speciale dieetwensen zoals glutenvrije opties, maakt het meer dan alleen een café; het is een plek waar iedereen zich thuis kan voelen.

Rating:4.4/ 5 — 590 Reviews
Address: Heuleplaats 9, 8501 Kortrijk, Belgium

deDingen

deDingen

Rating: 4.6/ 5 — 587 Reviews
Address: Budastraat 12, 8500 Kortrijk, Belgium

Cafe Lungo

Cafe Lungo

Caffè Lungo, gevestigd in het hart van Ring Shopping Kortrijk-Noord, biedt een unieke eetervaring die traditie met moderniteit verweeft in zijn nostalgisch, doch hedendaags decor. Met een menu dat elke twee weken vernieuwt, presenteert het dagverse snacks, bistrogerechten en een diversiteit aan koffie, verse thee, wafels, pannenkoeken en versgebakken lekkernijen. Het onderscheidt zich door zijn sfeervolle ambiance, inclusief een uitnodigend terras tussen de olijfbomen voor die idyllische zomeravonden. Caffè Lungo is een culinaire oase waar gasten doorlopend kunnen genieten van de keuken, wat het een ideale plek maakt voor zowel snelle hapjes als langdurig tafelen.

Rating: 4.1/ 5 — 557 Reviews
Address: Ringlaan 34, 8500 Kortrijk, Belgium

(Jazz) Kaffee Damast, bistro van Texture

(Jazz) Kaffee Damast, bistro van Texture

Gelegen in een historisch fabriekspand in Kortrijk, biedt Kaffee Damast een unieke combinatie van sfeervolle eet- en drinkervaringen, verrijkt door live jazzmuziek. Met een focus op authentieke streekgerechten, bereid met dagverse seizoensproducten, staat het restaurant bekend om zijn warme gastvrijheid en gezellige brunches, lunches, en barbecues. Centraal staat de boekentafel, die uitnodigt tot lezen en ontspannen, terwijl de nauwe samenwerking met het naastgelegen Texture museum een culturele dimensie toevoegt. Kaffee Damast onderscheidt zich door deze unieke mix van culinaire kwaliteit, culturele verrijking en ontspannen sfeer, waardoor het een geliefde ontmoetingsplek is voor zowel de lokale gemeenschap als bezoekers.

Rating: 4.3/ 5 — 517 Reviews
Address: Noordstraat 28a, 8500 Kortrijk, Belgium

Gainsbar

Gainsbar

Rating: 4.5/ 5 — 517 Reviews
Address: Vlasmarkt 1, 8500 Kortrijk, Belgium

Malmo

Malmo

Rating: 4.3/ 5 — 485 Reviews
Address: Diksmuidekaai 2, 8500 Kortrijk, Belgium

the Bras

the Bras

Rating: 4.4/ 5 — 417 Reviews
Address: Stationsplein 6, 8500 Kortrijk, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste tandartsen in Kortrijk – TOP 10 [2024]

In de loop van 2024 werd er een nauwgezette analyse uitgevoerd om de beste tandartsen in Kortrijk te…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Luik – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi in Luik is een uitgebreide ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024