• Home
  • Brugge
  • De beste cafés in Brugge – TOP 10 [2024]
De beste cafés in Brugge - TOP 10 [2024]

De beste cafés in Brugge – TOP 10 [2024]

In het pittoreske Brugge, bekend om zijn historische schoonheid en charmante straatjes, is een zorgvuldige selectie gemaakt van de top 10 beste cafés. Dit overzicht is samengesteld op basis van de meest beoordeelde plaatsen in Google Maps, waarbij elke beoordeling zorgvuldig is overwogen. Door bezoekers van over de hele wereld zijn deze cafés geprezen voor hun unieke sfeer, uitmuntende koffie en gastvrijheid. De lijst voor 2024 dient als een onmisbare gids voor zowel lokale inwoners

Cambrinus

Cambrinus

Gelegen in het schilderachtige hart van Brugge, biedt Bierbrasserie Cambrinus, ook bekend als de Koning van het Bier, een ongeëvenaarde bierbelevenis met meer dan 400 Belgische bieren in hun assortiment. Dit historische etablissement, dat dateert uit 1699 en rijk is aan folklore rond de legendarische figuur Cambrinus, combineert een rijke gastronomische ervaring met de kunst van het bierproeven. Gasten kunnen genieten van zorgvuldig bereide gerechten terwijl ze zich onderdompelen in een authentieke Bourgondische sfeer, geprezen om zijn vriendelijke personeel en de unieke diversiteit aan bieren en maaltijden. Bierbrasserie Cambrinus onderscheidt zich door zijn diepgewortelde biercultuur en historische charme, waardoor het een must-visit is voor zowel bierliefhebbers als cultuurzoekers.

Rating: 4.4/ 5 — 5747 Reviews
Address: Philipstockstraat 19, 8000 Brugge, Belgium

De Garre

De Garre

Verborgen in een pittoresk steegje in hartje Brugge, biedt Staminee De Garre sinds 1984 een unieke toevlucht voor bierliefhebbers. Met een aanbod van meer dan 140 verschillende streekbieren, waaronder de exclusieve Tripel van De Garre, en een selectie van smakelijke hapjes, staat het café garant voor een authentieke ervaring. Uitbaters Margot en Carl, met meer dan drie decennia ervaring in de horeca, verwelkomen hun gasten in een sfeer waar tijd lijkt stil te staan. Dit maakt Staminee De Garre de perfecte plek voor iedereen die op zoek is naar gezelligheid en een rijk assortiment aan bieren in een historische setting.

Rating: 4.7/ 5 — 2956 Reviews
Address: De Garre 1, 8000 Brugge, Belgium

Le Trappiste

Le Trappiste

In het hart van Brugge is Le Trappiste gevestigd, een unieke bierspecialiteitenbar die trots haar deuren opent in een middeleeuwse kelder van 800 jaar oud. Met een indrukwekkende selectie van 26 tapbieren en 150 gebottelde varianten biedt deze internationale specialist een ongeëvenaarde bierervaring. Le Trappiste onderscheidt zich door zijn historische ambiance, gecombineerd met een uitgebreid aanbod aan bierproeverijen, en trekt zowel lokale als internationale bierliefhebbers aan.

Rating: 4.6/ 5 — 2728 Reviews
Address: Kuipersstraat 33, 8000 Brugge, Belgium

The Republic

The Republic

De Republiek, gevestigd in het hart van Brugge, onderscheidt zich als een bruisende ontmoetingsplaats voor een gemeenschap van stadmakers, waaronder doeners, denkers, makers en ondernemers. Deze unieke plek, gehuisvest in een historisch pand, nodigt uit tot positieve rebellie en biedt een scala aan activiteiten, van kunst en cultuur tot ecologie en maatschappelijke projecten, allemaal centraal gesteld rond het gezellige Grand Café. Met een rijke agenda die variëert van filmontbijten en exposities tot workshops en gesprekken over duurzaamheid, staat De Republiek symbool voor samenwerking en innovatie in de stad.

Rating:4.4/ 5 — 2569 Reviews
Address: Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge, Belgium

The Old Chocolate House

The Old Chocolate House

Opgericht in 1997, is The Old Chocolate House een charmant familiebedrijf dat zich toelegt op de kunst van chocolade. Met een diepgewortelde passie voor kwaliteit gebruiken zij enkel de beste ingrediënten om een uitzonderlijk assortiment van chocolade in alle vormen, ambachtelijke koekjes en andere zoetigheden aan te bieden. Hun pittoreske winkel op de begane grond en de gezellige theekamer op de eerste verdieping, waar gasten kunnen genieten van meer dan 30 verschillende warme chocolademelk, koffie, thee en huisgemaakte wafels, maken hen uniek. Gelegen in het hart van Brugge, onderscheidt The Old Chocolate House zich door zijn toewijding aan kwaliteit en de warme, huiselijke sfeer die het zijn klanten biedt.

Rating: 4.6/ 5 — 2297 Reviews
Address: Mariastraat 1c, 8000 Brugge, Belgium

Le Pain Quotidien

Le Pain Quotidien

In het hart van Brugge, op het charmante Simon Stevinplein, verwelkomt Le Pain Quotidien bezoekers in een historische setting die ooit een weverij huisvestte. Vandaag onderscheidt deze bakkerij en restaurant zich door zijn toewijding aan ambachtelijke en biologische producten. Gasten kunnen er genieten van gezellige ontbijten, ontspannen lunches of een aangenaam moment op het zonnige terras. Le Pain Quotidien staat bekend om zijn gastvrije sfeer waar traditionele waarden en moderne biologische gerechten samenkomen, waarmee het zich positioneert als een unieke ontmoetingsplek in Brugge voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Rating: 4.2/ 5 — 2171 Reviews
Address: Simon Stevinplein 15, 8000 Brugge, Belgium

’t Brugs Beertje

't Brugs Beertje

In het hart van Brugge biedt ’t Brugs Beertje een unieke bierervaring met een nostalgische ambiance. Dit sfeervolle biercafé onderscheidt zich door een indrukwekkende selectie van ongeveer driehonderd Belgische bieren, inclusief vijf op tap, die de rijke biercultuur van België eer aan doen. Geroemd door internationale bierliefhebbers en erkend door RateBeer als een van de beste bierbestemmingen wereldwijd, is ’t Brugs Beertje meer dan een café; het is een degustatielokaal waar zowel lokale als internationale gasten samenkomen om de passie voor bier te delen.

Rating: 4.7/ 5 — 1791 Reviews
Address: Kemelstraat 5, 8000 Brugge, Belgium

Cafe Rose Red

Cafe Rose Red

Genesteld in een rustige zijstraat in het hart van Brugge, biedt Bar Rose Red een hartverwarmende en authentieke ervaring, ver weg van het toeristische pad. Als specialist in trappistenbier, presenteert deze sfeervolle bar een indrukwekkend assortiment van ’s werelds meest geprezen trappisten, naast een breed scala aan speciaalbieren op fles en van het vat. Gasten kunnen ook genieten van smaakvolle gerechten, zowel binnen als op het sfeervolle binnenterras. Uniek door zijn locatie en zijn passie voor kwaliteitsbieren en -gerechten, is Bar Rose Red de perfecte ontsnapping voor liefhebbers van fijne dranken en gezelligheid in de historische stad Brugge.

Rating: 4.7/ 5 — 1438 Reviews
Address: Cordoeaniersstraat 16, 8000 Brugge, Belgium

L’Estaminet

L'Estaminet

Rating: 4.4/ 5 — 1183 Reviews
Address: Park 5, 8000 Brugge, Belgium

EspressoBar – I Love Coffee

EspressoBar - I Love Coffee

Bij EspressoBar I Love Coffee, gelegen in het hart van Brugge, wordt elke kop koffie met ongekende passie geserveerd. Ons café onderscheidt zich door de belofte om koffie te serveren zoals wij geloven dat koffie geserveerd moet worden, een ethos dat diep geworteld is in elk aspect van onze dienstverlening. Naast onze kenmerkende koffievariaties, nodigen we gasten uit om zich te laten verleiden door onze selectie van heerlijke gebakjes. Open elke dag van 9.00 tot 18.00 uur, we zijn er trots op een uitnodigende plek te bieden waar koffieliefhebbers van harte welkom zijn om te delen in de liefde voor koffie.

Rating: 4.3/ 5 — 1172 Reviews
Address: Sint-Jakobsstraat 10, 8000 Brugge, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste tandartsen in Brugge – TOP 10 [2024]

In de loop van 2024 is een zorgvuldige analyse uitgevoerd om de beste tandartsen in Brugge te identificeren.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Luik – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi in Luik is een uitgebreide ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024