• Home
  • Mechelen
  • De beste restaurants in Mechelen – TOP 10 [2024]
De beste restaurants in Mechelen - TOP 10 [2024]

De beste restaurants in Mechelen – TOP 10 [2024]

In de loop van 2024 is een zorgvuldige analyse uitgevoerd om de beste restaurants in Mechelen te identificeren. Deze ranglijst is samengesteld op basis van de beoordelingen die gebruikers op Google Maps hebben achtergelaten. De top 10 restaurants zijn gekenmerkt door hun uitstekende service, buitengewone culinaire ervaringen en de unieke sfeer die zij bieden. De selectie weerspiegelt een breed scala aan keukens, waardoor elke fijnproever iets naar zijn smaak kan vinden. Door deze methodologie is een representatieve lijst van de meest be

De Vleeshalle

De Vleeshalle

De Vleeshalle, gelegen in het pittoreske Mechelen, is een dynamische ontmoetingsplek die de charme van een traditionele versmarkt combineert met de levendigheid van een moderne food court. Met haar roots in een historische slagershal, biedt De Vleeshalle nu een podium aan gepassioneerde smaakmakers en gangmakers; van ambachtelijke voedselproducenten tot creatieve ondernemers in interieur en lifestyle. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door een diversiteit aan verse, ter plekke bereide gerechten en unieke winkelervaringen, verdeeld over twee verdiepingen vol smaak en stijl. Met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie, onderscheidt De Vleeshalle zich als een culinaire hotspot die gemeenschap, creativiteit en ondernemerschap in het hart van Mechelen viert.

Rating: 4.3/ 5 — 2224 Reviews
Address: Huidevettersstraat 7, 2800 Mechelen, Belgium

Merad Restaurant

Merad Restaurant

Gelegen in het hart van Mechelen, verenigt Merad Restaurant al tien jaar lang culinaire tradities met een moderne twist in een historisch pand. Met een toewijding aan overvloedige porties, een uitgebreid menu en 100% halal gerechten, staat het garant voor een tevreden vertrek van elke gast. Dit unieke eetgelegenheid biedt een prachtig uitzicht op de Vismarkt en de Dijle, waardoor de dinerervaring niet alleen smaakvol maar ook visueel verrijkt wordt. Zonder de noodzaak voor reserveringen, behalve voor grotere groepen op bepaalde dagen, verwelkomt Merad iedereen met open armen en een belofte van kwaliteit en gastvrijheid die Mechelen’s rijke geschiedenis en moderne flair samenbrengt.

Rating: 4.2/ 5 — 2023 Reviews
Address: Vismarkt 11, 2800 Mechelen, Belgium

Ellis Mechelen

Ellis Mechelen

Bij Ellis Food & Drinks staat innovatie in de keuken centraal, waarbij klassieke gerechten opnieuw worden uitgevonden met een moderne twist. Dit restaurant, bekend om zijn unieke hamburgercreaties zoals de Mac & Cheese Smashed Burger en de Korean Barbecue Burger, biedt een boeiende culinaire ervaring die de grenzen van traditioneel fastfood verlegt. Ellis onderscheidt zich door een onweerstaanbare combinatie van kwaliteitsingrediënten, creatieve recepten en een passie voor smaakavontuur. Met een vriendelijke uitnodiging aan studenten door middel van aantrekkelijke combo-aanbiedingen en een regelmatig bijgewerkt menu dat ‘foodgasms’ belooft, spreekt Ellis een breed publiek aan dat op zoek is naar kwaliteit en innovatie in hun maaltijden.

Rating: 4.0/ 5 — 1854 Reviews
Address: IJzerenleen 10, 2800 Mechelen, Belgium

SAVA

SAVA

Nestled in the heart of Mechelen, Sava is a vibrant destination renowned for its exquisite selection of cava, wine, and tapas. Open daily from 9:00 AM till midnight, this culinary gem offers a unique dining experience that blends the rich flavors of traditional tapas with the sophistication of fine wines and cava. Whether you’re looking for an intimate dinner, tapas to take away, or planning a group event, Sava stands out with its commitment to quality, ambiance, and an unforgettable experience. With its doors temporarily closing for a brief annual leave, it eagerly awaits to welcome patrons back to its cozy premises on Grote Markt 13, ensuring a memorable visit every time.

Rating:4.2/ 5 — 1528 Reviews
Address: Grote Markt 13, 2800 Mechelen, Belgium

l’Artista

l'Artista

L’artista, gevestigd in het bruisende hart van Mechelen, staat bekend als een authentiek Italiaans restaurant dat zich onderscheidt door zijn unieke combinatie van culinaire kunst en visuele esthetiek. Onder leiding van Marisa Salis biedt L’artista een zorgvuldig samengesteld menu aan, waarbij traditionele Italiaanse gerechten worden bereid in een open keuken en geserveerd in een sfeervolle omgeving, inclusief een ruim terras en een gezellige lounge. Daarnaast fungeert het restaurant als een galerij die jong talent in de schijnwerpers zet, met tientallen kunstwerken die uitgestald staan over de gehele ruimte. Dit alles, gecombineerd met de warmte van gerechten vers uit de houtoven, maakt L’artista een ware beleving voor zowel fijnproevers als kunstliefhebbers.

Rating: 3.7/ 5 — 1097 Reviews
Address: Begijnenstraat 5, 2800 Mechelen, Belgium

Puro Drank en eetcultuur

Puro Drank en eetcultuur

Rating: 4.2/ 5 — 1094 Reviews
Address: Guldenstraat 20, 2800 Mechelen, Belgium

De Margriet

De Margriet

Rating: 4.3/ 5 — 1031 Reviews
Address: Bruul 52, 2800 Mechelen, Belgium

ViaVia Mechelen

ViaVia Mechelen

ViaVia Joker Reiscafé Mechelen nodigt uit tot een culinaire ontdekkingsreis met zijn wereldkeuken, recht uit de vier windstreken, geserveerd in een historisch 15de-eeuws Molenhuis in het hart van Mechelen. Dit unieke restaurant biedt niet alleen een steeds wisselend en verrassend menu, maar fungeert ook als een bruisende ontmoetingsplek voor vergaderingen en evenementen, met zalen die op maat van elk gezelschap worden aangepast. Het café onderscheidt zich door zijn nadruk op culturele verbinding en de promotie van wereldse smaken, waardoor het meer is dan alleen een eetgelegenheid. Met een warm welkom van het ViaVia-team, waaronder Evie, Joren en Jeroen, belooft elk bezoek een unieke ervaring van gastvrijheid en culinaire verwennerij.

Rating: 4.2/ 5 — 1019 Reviews
Address: Zandpoortvest 50, 2800 Mechelen, Belgium

Ronda

Ronda

Rating: 4.2/ 5 — 895 Reviews
Address: Vismarkt 10, 2800 Mechelen, Belgium

Passade

Passade

Passade staat bekend als een culinaire oase waar innovatie en traditie hand in hand gaan. Met een missie om elke gast een onvergetelijke eetervaring te bieden, richt dit bedrijf zich op het creëren van exquise gerechten die zowel het oog als het gehemelte bekoren. Hun menu, dat een mix van klassieke smaken en moderne culinaire technieken toont, onderscheidt hen van de concurrentie. Passade’s toewijding aan uitmuntendheid wordt verder versterkt door hun kernwaarden van gastvrijheid, kwaliteit en innovatie, waardoor ze een favoriet blijven onder fijnproevers.

Rating: 4.1/ 5 — 893 Reviews
Address: Brusselsesteenweg 301, 2800 Mechelen, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Luik – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi in Luik is een uitgebreide ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Leuven – TOP 10 [2024]

In de loop van 2024 is er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de beste sushi-ervaringen in Leuven. Hierbij…

ByBydeflect.befeb 16, 2024