De beste restaurants in Antwerpen - TOP 10 [2024]

De beste restaurants in Antwerpen – TOP 10 [2024]

In de recent samengestelde lijst van 2024 worden de beste restaurants in Antwerpen onthuld, gekenmerkt door hun prominente aanwezigheid op Google Maps. Deze selectie is zorgvuldig bepaald op basis van het aantal beoordelingen dat elke eetgelegenheid heeft ontvangen, waarbij een hoge waardering een indicatie is van uitzonderlijke kwaliteit en klanttevredenheid. Door gebruikers zelf zijn deze toplocaties aangewezen als de crème de la crème van de Antwerpse gastronomie. De nadruk ligt op diversiteit en kwaliteit, waarbij

Da Giovanni Groenplaats

Da Giovanni Groenplaats

Bij Da Giovanni, een bruisend Italiaans restaurant gelegen in het hart van Antwerpen, wordt elke gast verwelkomd met de warmte en gezelligheid die zo karakteristiek is voor Italië. Met een passie voor authentieke Italiaanse keuken, zet Da Giovanni zich in om elk gerecht – of het nu gaat om hun veelgeprezen pizza’s of de klassieke pasta’s – met verse, hoogwaardige ingrediënten te bereiden. De ervaren koks leggen de lat hoog door alles in eigen keuken te vervaardigen, van het pizzadeeg tot de tiramisu, wat zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Da Giovanni onderscheidt zich door zijn huiselijke sfeer, de aandacht voor studenten middels speciale kortingen, en de mogelijkheid om grotere groepen tot 300 personen te accommoderen, waardoor het de perfecte plek is voor zowel intieme etentjes als grootschalige vieringen.

Rating: 4.0/ 5 — 7457 Reviews
Address: Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen, Belgium

Elfde Gebod

Elfde Gebod

Gelegen in het hart van het oude Antwerpen, België, onderscheidt ‘Elfde Gebod’ zich als het oudste en meest besproken restaurant van de stad, bekend om zijn indrukwekkend interieur en een breed scala aan Belgische bieren. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1425, biedt deze unieke eetgelegenheid een warme, gezellige sfeer waar gasten kunnen genieten van heerlijk eten, smaakvolle drankjes en live muziek in de avonduren. ‘Elfde Gebod’ is niet alleen de perfecte plek voor een intiem diner, maar staat ook open voor groepsevenementen, waardoor het een ideale locatie is voor zowel persoonlijke vieringen als zakelijke bijeenkomsten. Met zijn vriendelijke service en uitnodigende ambiance belooft ‘Elfde Gebod’ een onvergetelijke ervaring in het hart van Antwerpen.

Rating: 4.2/ 5 — 3319 Reviews
Address: Torfbrug 10, 2000 Antwerpen, Belgium

Ellis Antwerpen De Keyserlei

Ellis Antwerpen De Keyserlei

Ellis Food & Drinks is een dynamische en innovatieve restaurantketen die zich onderscheidt door een unieke fusie van smaken en gerechten, met een focus op burgers en specialiteiten als de Mac & Cheese Smashed Burger, Korean Barbecue Burger en Sticky Flower Wings. Met een aanlokkelijk studentencombo en de introductie van spannende nieuwe smaken, zoals The Divine Alpine Burger, biedt Ellis een culinaire ervaring die de traditionele fast-food ervaring overstijgt. De keten, met vestigingen in belangrijke steden in België en Nederland, nodigt gasten uit om te genieten van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten in een gastvrije omgeving, waardoor ze zich onderscheiden in de hedendaagse restaurantindustrie.

Rating: 4.1/ 5 — 2483 Reviews
Address: De Keyserlei 21, 2000 Antwerpen, Belgium

Hoffy’s Restaurant & Take Away

Hoffy's Restaurant & Take Away

Gelegen in het hart van Antwerpen, biedt Hoffy’s Restaurant een unieke culinaire ervaring door de rijke tradities van de Joodse keuken te vieren met een focus op kosjere Yiddische gerechten. Onder leiding van de Hoffman broers, onderscheidt dit stijlvolle etablissement zich door een combinatie van eenvoudige ingrediënten en verfijnde smaken, naast een breed scala aan vlees-, vis-, en vegetarische opties. Hoffy’s verbindt smaak, traditie en gezelligheid, en biedt zowel locals als bezoekers een verrijkende blik in de Joodse levenswijze door middel van hun gerechten. Of het nu gaat om een intiem etentje voor twee of een groepsmaaltijd, Hoffy’s zorgt voor een onvergetelijke eetervaring, waardoor het zich onderscheidt als een culinaire bestemming in Antwerpen.

Rating:4.7/ 5 — 1434 Reviews
Address: Lange Kievitstraat 52, 2018 Antwerpen, Belgium

Bourla

Bourla

Rating: 4.3/ 5 — 1358 Reviews
Address: Graanmarkt 7, 2000 Antwerpen, Belgium

RAS

RAS

RAS, afkorting voor Restaurant Aan de Stroom, biedt een onvergetelijke eetervaring waarbij architectuur, kunst, en design samensmelten tot een sfeer van understated chic in hartje Antwerpen. Met een focus op seizoensgebonden, eenvoudige doch verfijnde keuken, streeft RAS ernaar om elke maaltijd te transformeren in een memorabele totaalbeleving tegen de achtergrond van de adembenemende Schelde. Naast het culinaire aanbod, onderscheidt RAS zich door zijn multifunctionele feestzaal en vergaderruimte, ideaal voor evenementen met panoramisch uitzicht op de stad en de kathedraal. Dit alles, gecombineerd met de mogelijkheid om vrienden of familie te verrassen met een smaakvolle cadeaubon, maakt RAS een unieke bestemming voor zowel ontspannen lunches als zakelijke bijeenkomsten.

Rating: 4.3/ 5 — 1289 Reviews
Address: RAS/Zuiderterras, Ernest Van Dijckkaai 37, 2000 Antwerpen, Belgium

De Zeven Schaken

De Zeven Schaken

In het hart van Antwerpen, waar de echo’s van de stadsgeschiedenis doorklinken, biedt Restaurant De 7 Schaken een authentieke culinaire ervaring die geworteld is in Vlaamse tradities. Gelegen aan de Braderijstraat, naast de beroemde Grote Markt, trekt dit etablissement bezoekers met zijn unieke combinatie van een gezellig café en een restaurant dat seizoensgebonden Vlaamse specialiteiten serveert, zoals varkenswangetjes en sappige steaks. Met een zorgvuldig geselecteerd aanbod van Belgische bieren en een menu dat groot en klein kan bekoren, onderscheidt De 7 Schaken zich door zijn gastvrijheid, “met een lach en ne zwans”, en een diepe verbondenheid met de lokale legende van Brabo en de Zeven Schaken. Dit maakt het niet alleen een plek waar heerlijk eten centraal staat, maar ook een waar je de rijke Antwerpse cultuur en geschiedenis kunt proeven.

Rating: 4.3/ 5 — 1285 Reviews
Address: Braderijstraat 24, 2000 Antwerpen, Belgium

Balls & Glory

Balls & Glory

In het hart van Antwerpen, naast de Stadsschouwburg, verwelkomt Balls & Glory liefhebbers van huisgemaakte gerechten met open armen. Dit unieke restaurant, geleid door chef Wim Ballieu, specialiseert zich in het serveren van ’s werelds lekkerste gevulde ballen, vergezeld van stoemp & salades – een moderne draai aan grootmoeders keuken. Met een nadruk op ovengebakken vlees van eigen boerderij en verrassende vullingen, biedt Balls & Glory ook smakelijke vegetarische opties. Of je nu kiest voor afhalen, thuislevering of een plekje op het fantastische terras, Balls & Glory staat klaar om je te verrassen met een beetje nostalgie in een eigentijds jasje.

Rating: 4.1/ 5 — 1265 Reviews
Address: Theaterplein 1 naast Stadsschouwburg, 2000 Antwerpen, Belgium

De Bomma

De Bomma

Restaurant De Bomma, gelegen in het hart van Antwerpen, biedt een unieke culinaire ervaring door een mix van nostalgie en persoonlijke keuze te serveren. Klanten worden uitgenodigd om hun maaltijd te personaliseren door favoriete ingrediënten te combineren, waardoor elke maaltijd een eerbetoon is aan de Vlaamse volkskeuken met een moderne twist. Dit concept onderscheidt De Bomma door traditie te vernieuwen en een warme, huiselijke sfeer te creëren waar gasten zich kunnen verheugen op troostrijke klassiekers, precies zoals ze die het liefste hebben.

Rating: 4.4/ 5 — 1178 Reviews
Address: Willem Ogierplaats 3, 2000 Antwerpen, Belgium

De Sinjoor

De Sinjoor

Restaurant De Sinjoor, gelegen in het hart van Antwerpen dichtbij het water en de kathedraal, biedt een unieke dinerervaring met een modern ingerichte ambiance en een uitnodigend ruim terras. Het menu weerspiegelt de diversiteit van de keuken met een breed scala aan vlees-, visgerechten, salades en pasta’s, allemaal bereid om zelfs de meest verfijnde smaakpapillen te plezieren. Als eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Antwerpen, reflecteert de naam ‘De Sinjoor’ de culturele trots en biedt het restaurant naast voortreffelijke maaltijden ook een warme en vriendelijke service. Dit maakt De Sinjoor de perfecte keuze voor zowel locals als bezoekers die op zoek zijn naar een gezellige eetervaring in het centrum van de stad.

Rating: 4.3/ 5 — 744 Reviews
Address: Oude Koornmarkt 31, 2000 Antwerpen, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste tandartsen in Antwerpen – TOP 10 [2024]

In de recente studie die uitgevoerd is, is een top 10 ranglijst samengesteld van de beste tandartsen in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Luik – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi in Luik is een uitgebreide ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024