De beste cafés in Roeselare - TOP 10 [2024]

De beste cafés in Roeselare – TOP 10 [2024]

In de stad Roeselare zijn talrijke cafés te vinden, maar welke behoren tot de absolute top? Gebaseerd op de meest recente beoordelingen op Google Maps, is een ranglijst van de beste cafés samengesteld voor het jaar 2024. Door bezoekers zijn deze gelegenheden beoordeeld op aspecten zoals sfeer, service, en kwaliteit van de aangeboden producten. Deze top 10 lijst is zorgvuldig opgesteld om zowel inwoners als bezoekers van Roeselare te gidsen naar de meest voortreffelijke café-ervaringen. Ont

mango Cafe

mango Cafe

Mango Café, gelegen in het hart van Rumbeke, biedt een verfrissende combinatie van levendigheid en gastvrijheid, ideaal voor zowel een snelle lunch als een uitgebreid diner. Het café onderscheidt zich door zijn commitment aan eenvoudige, maar heerlijke gerechten en een altijd vrolijke en gezellige sfeer. Met de toevoeging van de nostalgische Mango Kroeg, creëert het een perfecte ontmoetingsplek voor groepen die willen genieten in een ontspannen setting. Mango Café nodigt iedereen uit voor een unieke ervaring van plezier en culinaire tevredenheid, elke dag van de week.

Rating: 4.4/ 5 — 726 Reviews
Address: Hoogstraat 135, 8800 Roeselare, Belgium

De Koornbloem

De Koornbloem

De Koornbloem in Roeselare is een toonaangevend bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van een uitgebreide selectie natuurlijke en biologische producten, gericht op het bevorderen van een gezonde levensstijl. Met een sterke nadruk op duurzaamheid en kwaliteit, onderscheidt het zich door zijn uitgekiende assortiment aan voedingswaren, verzorgingsproducten en ecologische huishoudelijke artikelen. De missie van De Koornbloem is om klanten te voorzien van producten die niet alleen goed zijn voor hun gezondheid, maar ook voor de planeet, waarmee het zich positioneert als een milieubewuste keuze in de markt. De betrokkenheid bij de gemeenschap en het streven naar een positieve impact maken De Koornbloem een geliefde bestemming voor bewuste consumenten.

Rating: 4.4/ 5 — 620 Reviews
Address: Ooststraat 118, 8800 Roeselare, Belgium

the Falcon

the Falcon

Rating: 4.2/ 5 — 574 Reviews
Address: Polenplein 1, 8800 Roeselare, Belgium

Mokkabar

Mokkabar

Sinds 2008 staat Mokkabar in Roeselare bekend als een must-visit culinaire bestemming, die niet alleen uitblinkt in barista koffies maar ook in overheerlijke ontbijten en lunches. Dit gastvrije etablissement, ideaal gelegen nabij de Grote Markt, biedt een breed scala aan verse, ambachtelijke lekkernijen, waarbij lokale ingrediënten en aandacht voor diverse voedingsvoorkeuren centraal staan. Van huisgemaakte taartjes tot vegan, glutenvrij en lactosevrije opties, Mokkabar zorgt voor een unieke beleving ondersteund door de passie van Véronique, barista en thee sommelier, die meer dan 26 soorten koffie en thee aanbiedt. Met een sfeervolle inrichting en een zonneterras voor de mooie dagen, belooft Mokkabar een memorabele ervaring waar goed eten en een goede stemming hand in hand gaan.

Rating:4.5/ 5 — 494 Reviews
Address: Wallenstraat 21, 8800 Roeselare, Belgium

De Zoete Wever

De Zoete Wever

De Zoete Wever, opgericht door het gepassioneerde duo Marijke en Gunther, brengt meer dan twee decennia aan bakkerservaring naar de historische locatie van Café De Wever in Roeselare. Dit charmante etablissement onderscheidt zich door zijn huiselijke sfeer en open keukenconcept, waardoor gasten zich voelen alsof ze bij vrienden over de vloer komen. Met een focus op traditionele en huisgemaakte ontbijtopties, van granola tot pancakes en ovenverse pistoletjes, biedt De Zoete Wever elke zondag een verleidelijk ontbijtbuffet. Terwijl Gunther zijn expertise inzet voor de perfecte pannenkoeken en poffertjes, zorgt Marijke met haar baristavaardigheden voor de ideale koffiebeleving, waardoor dit café een unieke knipoog geeft naar het rijke weverijverleden van de stad.

Rating: 4.7/ 5 — 463 Reviews
Address: Stationsplein 37, 8800 Roeselare, Belgium

Au Grand Café

Au Grand Café

In het hart van Roeselare ligt Au grand café, een brasserie met een nostalgische charme, waar de rijke geschiedenis en grandeur van weleer voelbaar zijn in elk detail van het interieur. Gasten worden verwelkomd om te genieten van een hedendaagse brasseriekeuken, bereid met dagverse producten en geserveerd naast een selectie van uitgelezen bieren en wijnen. Met zowel een ruim terras aan de straatzijde als een unieke, sfeervolle binnentuin, biedt Au grand café een onvergetelijke ervaring waarbij goed eten en gezelligheid centraal staan. Het café onderscheidt zich door zijn toewijding aan kwaliteit, een warme service en de mogelijkheid om in een gratis privézaaltje groepsbijeenkomsten te organiseren, wat het een populaire keuze maakt voor zowel lokale als bezoekende fijnproevers.

Rating: 4.2/ 5 — 448 Reviews
Address: Noordstraat 13, 8800 Roeselare, Belgium

Eetcafé Rodenbach

Eetcafé Rodenbach

Rating: 4.2/ 5 — 431 Reviews
Address: Zuidstraat 16, 8800 Roeselare, Belgium

Romen

Romen

Gelegen in de historische Nonnenstraat in Roeselare, biedt Café Romen een charmante ontsnapping met zijn art-deco interieur, authentieke vloeren en marmeren toog, die de unieke sfeer benadrukken. Ooit de thuisbasis van de pianofabriek L. Fonteyne rond 1880, serveert dit café nu een selectie van lokale en ambachtelijke dranken, waaronder het beroemde Rodenbach bier, naast een verscheidenheid aan wijnen, bio limonades, en spirits. Bezoekers kunnen genieten van de zomerzon op het unieke tuinterras of gebruikmaken van het privé-zaaltje voor speciale gelegenheden. Door Toerisme Leiestreek erkend als een van de 101 Leiespots, biedt Café Romen een dagelijkse toevlucht voor zowel lokale bewoners als bezoekers.

Rating: 4.4/ 5 — 427 Reviews
Address: Nonnenstraat 14, 8800 Roeselare, Belgium

Brasserie Bellis

Brasserie Bellis

In het hart van Roeselare verwelkomt Brasserie Bellis gasten met open armen, onder leiding van Patricia en haar toegewijde team. Zij onderscheiden zich door een onwrikbare toewijding aan versheid, kwaliteit en een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding in hun keuken. De brasserie biedt een warme, gezellige sfeer waar iedereen zich thuis voelt en belooft elk bezoek om te toveren tot een unieke culinaire ervaring. Met de mogelijkheid om ’s avonds open te zijn voor speciale groepsreserveringen en de acceptatie van maaltijdcheques, toont Bellis zijn flexibiliteit en klantgerichtheid. Hun missie is om heerlijk eten toegankelijk te maken zonder dat dit ten koste gaat van de rekening, wat hen duidelijk onderscheidt in de lokale horecascene.

Rating: 4.3/ 5 — 410 Reviews
Address: Grote Markt 9, 8800 Roeselare, Belgium

Bistro Nouvelle

Bistro Nouvelle

Bistro Nouvelle in Roeselare biedt een unieke culinaire ervaring, waarbij versheid en kwaliteit centraal staan in een sfeervolle setting. Gasten kunnen de hele dag door genieten van een gevarieerde selectie aan gerechten, van salades en snacks tot vis- en vleesgerechten, aangevuld met dagelijkse specials en chef’s specialiteiten zoals een huisgemaakt vispannetje of diverse wokgerechten. Elke weekdag wordt een dagschotel met soep en koffie aangeboden, en op zaterdag verrast het restaurant met een suggestiemenu. De bistro onderscheidt zich door zijn toegankelijkheid, inclusief een ruime lift en de mogelijkheid om vanaf 10 euro met bancontact te betalen, waardoor het de ideale plek is voor zowel de lokale bevolking als winkelend publiek om te ontspannen en te genieten van kwaliteitsgerechten in een warme en uitnodigende sfeer.

Rating: 4.3/ 5 — 389 Reviews
Address: Brugsesteenweg 339B, 8800 Roeselare, Belgium

De gegevens komen van de dag: 07.02.2024

aanverwante artikelen

De beste Sushi in Sint-Niklaas – TOP 10 [2024]

In het licht van het toenemende aantal sushi-liefhebbers, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld van de beste sushi-restaurants in…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Seraing – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi-ervaringen in Seraing, is een zorgvuldige ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Luik – TOP 10 [2024]

In de zoektocht naar de beste sushi in Luik is een uitgebreide ranglijst samengesteld voor het jaar 2024.…

ByBydeflect.befeb 16, 2024

De beste Sushi in Leuven – TOP 10 [2024]

In de loop van 2024 is er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de beste sushi-ervaringen in Leuven. Hierbij…

ByBydeflect.befeb 16, 2024